Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. November 11. 07:02, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Az utolsó magyar sérült is megérkezett

Az utolsó magyar sérült is megérkezett

Az egyiptomi buszbaleset utolsó magyar sérültjét hazaszállító repülőgép csütörtökön éjjel szállt le Budapesten.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője korábban este arról tájékoztatta közleményében az MTI-t, hogy nem sokkal este nyolc óra előtt szállt fel Kairóban az a repülőgép, amely az ott ápolt utolsó magyar sérültet és hozzátartozóját szállítja Budapestre. Így a buszbaleset egyetlen áldozata vagy sérültje sincs már Egyiptomban - tette hozzá.

Nem sokkal korábban Szijjártó Péter azt közölte, hogy a holttesteket szállító An-26-os katonai szállító repülőgép 17:41-kor a kecskeméti légi bázison landolt. A repülőtéren átadták a koporsókat a biztosító cégek szakembereinek, akik azokat elszállították, és a családokkal egyeztetnek.

Az egyiptomi Hurghadában vasárnap a Best Reisen utazási iroda csoportja három autóbusszal a repülőtérre tartott, amikor az első busz felborult. A balesetben tizenegy magyar meghalt, huszonkilencen megsérültek.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn utasította Martonyi János külügyminisztert, hogy szervezze meg a sérültek folyamatos és zökkenőmentes Magyarországra szállítását, továbbá Hende Csaba honvédelmi minisztert, hogy haladéktalanul „hozzák haza” a Magyar Honvédség egyik repülőgépével a buszbaleset áldozatainak holttesteit.

Bába Iván, a Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára hétfőn azt mondta: az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pszichológust küldött a helyszínre, aki segít a túlélőknek a tragédia feldolgozásában. Emellett az Országos Rendőr-főkapitányság két közlekedésbiztonsági szakember kiküldésével segíti a munkát, az Országos Mentőszolgálat pedig orvoscsoportot küld a helyszínre - tette hozzá.

A baleset sérültjeinek első csoportja kedden érkezett haza, majd állapotuktól függően szerdán és csütörtökön szállították Magyarországra a könnyebb, majd a súlyosabb sérülteket is. Az őket szállító repülőgépek Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren landoltak, majd valamennyiüket a Péterfy Sándor utca kórház Fiumei úti baleseti intézetébe szállították kivizsgálására.

Szijjártó Péter szerdán tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: csütörtök estére az összes sérült, a tizenegy halálos áldozat, valamint az elhunytak és sérültek ingóságai is megérkeznek Budapestre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket