Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2011. December 31. 06:42, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Döntött a kormány - milliárdokat kap a Malév

Döntött a kormány - milliárdokat kap a Malév

Újabb, ezúttal ötmilliárd forint tulajdonosi kölcsönt kap a Malév a kormány december 29-i határozata szerint. Legutóbb novemberben kapott tulajdonosi kölcsönt a Malév 4,2 milliárd forint összegben.

A Malév Magyar Légiközlekedési Zrt.-re a cég működõképességének biztosítása érdekében összesen 13,4 milliárd forintot költ az állam - derül ki egy csütörtök este napvilágot látott kormányhatározatból. A pénz forrása a 2011-es költségvetésben a rendkívüli kormányzati intézkedések cím lesz – írja a tőzsdefórum.hu.

A jogszabály szerint egyrészt a kabinet elrendelte, hogy a a légitársaság számára ötmilliárd forint értékű tulajdonosi kölcsönt folyósítson az MNV Zrt. azonnali határidõvel. Másrészt az állami tulajdoni részesedések növekedését eredményezõ kiadásokra 8,204 milliárd forint jut, míg további 196 milliót adnak tanácsadók, értékbecslõk és jogi képviselõk díjára. A kormányhatározat a közzétételt követõ napon, azaz pénteken lép hatályba.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: malév

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni