Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Szeptember 30. 07:41, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Egy gyógyszer segíthet a dohányzásról való leszokásban

Egy gyógyszer segíthet a dohányzásról való leszokásban

Egy tanulmány megállapította, hogy egy interneten kapható, nikotint helyettesítő gyógyszer segítségével a dohányosok háromszor nagyobb eséllyel képesek leszokni káros szenvedélyükről. Erre a szakértők is felfigyeltek.

Az olcsó készítmény hatóanyaga az elemzések szerint a cytisine, amelyet az aranyeső nevű növény magjából nyernek. Ez a nikotint helyettesítő, természetes anyag a tesztek szerinT működik, bár magát a gyógyszert kizárólag interneten keresztül lehet megvásárolni - írja a Sky News.

A kísérletekben, amelyekben a szer hatékonyságát tesztelték, összesen 740 dohányos vett részt: egyik felük a 'csodaszert' szedte, míg másik felük placebót kapott. Az eredmények a szakembereket is meglepték: a gyógyszert szedők három-négyszer nagyobb eséllyel szoktak le a dohányzásról, mint a kontroll csoport tagjai.

A készítményre a kísérletek után a szakemberek is felfigyeltek. Véleményük szerint ugyanis a cytisine ugyanolyan hatékony, mint a jelenlegi, leszoktatásra irányuló terápiák, így érdemes lenne nagyobb figyelmet szentelni neki.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket