Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Február 14. 05:03, szerda | Belföld
Forrás: mti

Halálra gázolta az autótolvaj a kocsi tulajdonosát - Tizenegy évre ítélték

Halálra gázolta az autótolvaj a kocsi tulajdonosát - Tizenegy évre ítélték

Tizenegy évre ítélték első fokon azt a 36 éves férfit, aki két évvel ezelőtt Gödöllőn elrabolta a Turay Ida Színház munkatársának autóját, majd azzal elütötte a nőt, aki belehalt sérüléseibe.

A Budapest Környéki Törvényszék keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a férfi rendszeresen fogyasztott alkohollal együtt nyugtatókat és kábítószert, így azon a napon is, amikor az eset történt. A férfi észrevette az esti órákban hazatérő nőt, aki a kaput nyitotta ki, miközben autójának járt a motorja. Mivel a férfi úgy gondolta, hogy a boltig alkoholért nem gyalog, hanem a nő autójával megy, beült, és elindult vele.

Amikor elkezdett tolatni, a nő belekapaszkodott a kocsiablakba. A férfi ennek ellenére nagy sebességgel elindult, árokba hajtott, és a nőt maga alá gyűrte az autó. A 24 éves nő a helyszínen meghalt. A férfi kiszállt az autóból és elmenekült a helyszínről, a rendőrök egy kocsmában fogták el.

A bíróság a férfit jármű önkényes elvételében, közúti veszélyeztetésben, bódult állapotban történő járművezetésben és segítségnyújtás elmulasztásában mondta ki bűnösnek és - nem jogerősen - 11 év 8 hónap börtönre ítélte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket