Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. December 06. 07:48, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Három település tart vasárnap időközi önkormányzati választást

Három település tart vasárnap időközi önkormányzati választást

Három településen rendeznek vasárnap időközi polgármesteri választást: Tibolddarócon, Nagytőkén és Megyeren.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tibolddarócon azért tartanak időközi választást, mert a település polgármestere, Dósa József szeptemberben indoklás nélkül lemondott. A tisztségért két független jelölt indul: Nagy Sándor jelenleg alpolgármester, Harai Istvánné pedig egy cikluson keresztül már volt polgármestere Tibolddarócnak. A választói névjegyzékben több mint 1100-an szerepelnek.

A Csongrád megyei Nagytőkén az időközi választást a korábbi polgármester, a Jobbik jelöltjeként megválasztott, de a pártból már kilépett Szél Csaba lemondása miatt kellett kiírni. Csongrád megye legészakibb, 450 lakosú településének vezetéséért ketten indulnak: Polgár Istvánné a Munkáspárt jelöltjeként és Szénászky Zsolt függetlenként. A voksoláson 360 választópolgár vehet részt.

A Veszprém megyei Megyeren Pajer Kristóf (független) polgármester lemondása miatt lesz időközi voksolás. A Sümeg melletti település polgármesteri tisztségéért egy független jelölt indul, Vári Dávid. A választói névjegyzékben 27-en szerepelnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél