Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2013. Január 10. 14:21, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Havas Sportok Napja lesz Eplényben pénteken

Havas Sportok Napja lesz Eplényben pénteken

Havas Sportok Napját rendez pénteken Eplényben a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség.

A rendezvényen két szakág jelenik meg: a hófutás és az alpesi sí - közölte Ebele Bálint, a Nordica Síaréna marketingvezetője az MTI-vel.
A Havas Sportok Napján lehetőség nyílik arra, hogy az érdeklődők kipróbálják a síelést. A felszerelések helyes kiválasztásában, használatában önkéntesek segítenek. A résztvevők kipróbálhatják a hótalpat is. Déltől egy óráig hófutás bemutató is lesz Wimmer László szakág-vezető közreműködésével.
Egy órától fél háromig a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség alpesi sí szakága országos versenyén szurkolhatnak a résztvevők.
Ebele Bálint tájékoztatása szerint az eplényi síarénában 45-60 centis hóréteg borítja a pályákat, éjszakánként folyamatosan hóágyúznak. Terveik szerint a hét végére sikerül beágyúzni és megnyitni az új 7-es sípályát is.

Címkék: Színes-programok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.