Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Június 10. 07:18, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Jövedelmet kaphatnak a polgármesterek a közfoglalkoztatás megszervezéséért

Jövedelmet kaphatnak a polgármesterek a közfoglalkoztatás megszervezéséért

Jövedelmet kaphatnak az 1500 lakosúnál kisebb települések polgármesterei a helyi közfoglalkoztatás megszervezéséért az önkormányzati törvény tervezett módosítása értelmében.

Az Országgyűlés honlapjára kedden felkerült dokumentum szerint a jövőben az ilyen települések polgármestereinek tevékenysége - néhány más kivételtől eltekintve - akkor sem jelent összeférhetetlenséget, „ha ezen megbízatás keretében közfoglalkoztatással kapcsolatos szervezési feladatokat lát el”.

A Vitányi István, Tilki Attila, Gelencsér Attila, Tiffán Zsolt, Hörcsik Richárd és Papcsák Ferenc fideszes képviselők által benyújtott módosítási javaslat indoklása szerint az 1500 vagy annál kisebb lélekszámú települések jelentős részén a közfoglalkoztatással kapcsolatos szervezési feladatok ellátása rendszeres feladatot jelent a polgármestereknek, ezért - a közfoglalkoztatottak számához igazodva - indokolt a polgármesterek ez irányú tevékenységét anyagilag is elismerni.

A dokumentum szerint ehhez szükséges az összeférhetetlenségi szabályok módosítása, hogy a közfoglalkoztatással kapcsolatos megbízatás ne jelentsen összeférhetetlenséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket