Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2019. Április 13. 05:01, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kanyarógyanús eset miatt rendeltek el látogatási tilalmat Szombathelyen

Kanyarógyanús eset miatt rendeltek el látogatási tilalmat Szombathelyen

Kanyarógyanús megbetegedés miatt rendeltek el látogatási tilalmat a szombathelyi Markusovszky Kórház infektológiai osztályán - erősítette meg az MTI-nek a kórház orvosigazgatója.

Káldy Zoltán tájékoztatása szerint egy Kazahsztánban dolgozó férfit vettek fel még március 30-án a Markusovszky Kórházba, akinél a vizsgálatok kanyarót igazoltak.

A beteget - aki már gyógyultan távozott az egészségügyi intézményből - elkülönítve kezelték, mindenkit beoltottak, aki ellátása során érintkezésbe kerülhetett vele, ennek ellenére az egyik betegszállító belázasodott és ezért most őt ápolják.

Hangsúlyozta: a betegszállítónál még nem sikerült igazolni a fertőzést, a lázas állapot oka esetében lehet a védőoltásra adott immunválasz is.

A kórház által kiadott közleményben hangsúlyozták: a legnagyobb óvatosság elvét követve, folyamatosan együttműködnek a Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával, velük együtt hozzák meg a szükséges döntéseket.

A megelőző intézkedések egyike, hogy látogatási tilalmat rendeltek el az infektológiai osztályon - tudatták a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni