Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2019. Július 04. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Megjelent a Fekete István Kulturális Egyesület 22. évkönyve

Megjelent a Fekete István Kulturális Egyesület 22. évkönyve

A civil szervezet alapszabályában (1996) rögzítették a 21 főalapító tag döntését, mely értelmében minden évben megjelentetik emlékkönyvüket és kiírják a Fekete István és én c. rajzpályázatot.

A legutóbbi tisztújításkor pedig bővítették a feladatokat, elhatározták, hogy kirándulásokat szerveznek azokra a településekre, ahol az író élt, vagy huzamosabb ideig tartózkodott. Felkeresik az emlékhelyeket, kapcsolatokat ápolnak az ottani helytörténészekkel.

A kiadványt a tagok térítésmentesen kapják meg, így az emlékkönyv eljut Budapesten át Debrecenig és Kaposváron át Szombathelyig, öregbítve az egyesület és a múzeum jó hírnevét. De a város és a városkörnyék falvainak hírnevét is propagálják, mert a kulturális rendezvényekről tudósításokat olvashat az érdeklődő.
Az évkönyvet megkapják az intézmények, könyvtárak és az egyesületet támogató személyek, szervezetek is. Így az eddig megjelent kötetek 4000 oldalnyi anyagát kézbe vehetik a helytörténészek, az író életét és munkásságát kutatók, a diplomamunkát író diákok stb.

A most megjelent kiadványban is olvashatunk az elmúlt év eseményeiről, újabb Fekete István-emlékhely avatásáról, a íróval és a természettel kapcsolatos írásokról, a legfrissebb .kutatások eredményeiről, pályázatokról, a múzeum gazdagodásáról, emléktáblák, szobrok avatásáról, falunapokról stb.
Számos színes fénykép melléklet gazdagítja a kiadványt.
A nyomdai munkákat nagy megelégedésükre a helyi Szecsox Nyomdaipari Kft. végezte el.

Fekete István Kulturális Egyesület Dombóvár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 08:48, csütörtök | Helyi

Új, 29 férőhelyes parkoló épül a dombóvári vasútállomással szemben

A kiviteli munkákra vonatkozó szerződés aláírására és a munkaterület átadására a október 2-án került sor.

2024. Október 01. 13:42, kedd | Helyi

„Fekete István nyomában” XVI. Természetismereti, életrajzi, terepi akadályverseny

A „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 6 km-es szakaszán lebonyolításra kerülő, természetismereti és az író a környékhez kapcsolódó emlékeivel, írásaival foglalkozó vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várják.

2024. Szeptember 30. 10:00, hétfő | Helyi

Abszolút Világbajnok Gasparics Zoltán

Gasparics Zoltán az IBFA szövetség által Olaszországban, Pomeziaban évente megrendezett 27. Mr. & Ms. World IBFA testépítő világbajnokságon kategóriájában világbajnoki címet szerzett.

2024. Szeptember 30. 08:24, hétfő | Helyi

Sportágválasztót rendeztek Dombóváron

A sportegyesületek lelkesedése, az iskolák magas számú részvétele igazán kiváló hangulatot teremtett a város legnagyobb sporteseményén, nagy nyüzsgés volt az Újvári Kálmán Sporttelepen és a Farkas Attila Uszoda udvarán.