Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Július 21. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Nem jelölt allergén miatt három féle terméket vonnak ki a forgalomból

Nem jelölt allergén miatt három féle terméket vonnak ki a forgalomból

Nem jelölt allergén, zeller jelenléte miatt visszahívják és kivonják a forgalomból az 500 grammos kiszerelésű Vitaspice Nagyi Fűszerkeverékét, valamint az 500 grammos Mr.Spice Ételízesítőt,

illetve a 750 grammos Ételízesítő elnevezésű terméket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden a honlapján.

A közlemény szerint a Nébih hatósági ellenőrzésen mutatta ki a termékekben a zeller jelenlétét, ugyanakkor ezen allergén a termékek jelölésén nem szerepelt.

Kiemelték, a zellerre érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciókat válthatnak ki a termékek, ezért kérik, hogy azokat ne fogyasszák el.

A Variocommerce Kft. weboldalán megjelent tájékoztatóban a forgalmazó kéri a fogyasztókat, hogy amennyiben vásároltak a 2022. február 16-ai minőségmegőrzési idővel rendelkező, 500 gramm kiszerelésű Vitaspice Nagyi Fűszerkeverékből, akkor azt vigyék vissza bármely TESCO áruházba, ahol a terméket visszavásárolják és vételárát visszatérítik - közölte a Nébih.

Az 500 grammos Mr.Spice Ételízesítőt, illetve a 750 grammos Ételízesítő elnevezésű termék forgalmazója a Penny Market Kft.

Címkék: ízestő, allergén

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket