Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Április 09. 17:07, szombat | Belföld
Forrás: mti/police.hu

Okiratokat és bizonyítványokat hamisító testvérpárt kapott el a rendőrség

Okiratokat és bizonyítványokat hamisító testvérpárt kapott el a rendőrség

Elfogtak a rendőrök két testvért Győrben, akik évek óta, nagy mennyiségben készítettek hamis okmányokat - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.

Az irodájukban és mindkettőjük lakásán végzett kutatáskor különböző félkész, illetve kész okmányokat, köztük román, cseh, szlovák és német nyelvű forgalmi engedélyeket, személyi igazolványokat, mesterleveleket, 127 üres plasztikkártyát, hamisított pecséteket foglaltak le a rendőrök.

Megállapították, hogy a gyanúsítottak a szlovák okmányokhoz Szlovákiában, míg a magyar iratokhoz Budapesten szerezték be a szükséges papíralapanyagokat.

Az is kiderült, hogy a vezetői engedélyek, személyi igazolványok, orvosi igazolások, OKJ-s szakképesítéseket és nyelvvizsgákat igazoló bizonyítványok mellett - igény szerint - más iratok gyártását is vállalták.

A házkutatáskor a hatóságok kábítószergyanús anyagokat is lefoglaltak, és a rendőrkapitányságon az idősebb testvér drogtesztje pozitív lett.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon a 47 éves M. Miklóst és testvérét, a 39 éves M. Tamást a nyomozók hamis közokirat készítésével vagy közokirat tartalmának meghamisításával, hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokirat felhasználásával elkövetett közokirat-hamisítás előkészületének vétsége, valamint kábítószer birtoklásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki - tudatta a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket