Városlista
2024. július 6, szombat - Csaba

Hírek

2017. Július 25. 04:00, kedd | Külföld
Forrás: mti

Rekordszámú fegyvert koboztak el az amerikai repülőtereken az elmúlt héten

Rekordszámú fegyvert koboztak el az amerikai repülőtereken az elmúlt héten

Rekordszámú, 89 fegyvert koboztak el az amerikai Közlekedésbiztonsági Ügynökség (TSA) szakemberei amerikai repülőtereken egyetlen hét alatt - közölte a szervezet hétfőn honlapján.

A jelentés szerint a 89 lefoglalt fegyverből 74 töltve, 27 pedig csőre töltött állapotban volt. Az utasok ezeket az eszközöket kézipoggyászban akarták a gépek fedélzetére vinni, a szakemberek az utasbiztonsági ellenőrzésen szúrták ki őket. A fegyverviselés az Egyesült Államokban megengedett, de fegyvert nem szabad a repülőgépekre felvinni.

A TSA szerint a lefoglalt fegyverek többsége maroklőfegyver volt, amelyeket különböző helyekre rejtve próbáltak átcsempészni az ellenőrzésen. Volt olyan 40-es kaliberű, amelyet egy kerekesszék háttámlájába rejtettek el, de volt olyan töltött, 22-es kaliberű fegyver, amelyet övre csatolva, farpofái közé rejtve akart tulajdonosa a gép fedélzetére vinni.

Az elmúlt héten a szakemberek kiszúrtak egy tankba való gyakorló robbanófejet is, amelyet az utas El Pasóban akart kézipoggyászban a gépre vinni. A későbbi vizsgálatok kiderítették, hogy a robbanófej hatástalanítva volt.

A TSA korábbi tájékoztatása szerint 2016-ban 3391 fegyvert koboztak el az emberektől repülőtereken, ez 28 százalékkal több, mint egy évvel korábban és háromszor annyi, mint tíz évvel ezelőtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 05. 07:56, péntek | Külföld

Ukrán elnök: a következő békecsúcson Oroszországnak is részt kell vennie

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy friss interjúban kijelentette, hogy a következő globális béke-csúcstalálkozón Oroszországnak is részt kell vennie.

2024. Július 04. 08:04, csütörtök | Külföld

Napközben lezárják Románia egyik legforgalmasabb tranzitútvonalát

Jövő héttől kezdődően a tervek szerint egy hónapos időtartamra napközben lezárják Románia egyik legforgalmasabb tranzitútvonalát, az Olt völgyén keresztül vezető DN7-es jelzésű főutat

2024. Július 04. 07:58, csütörtök | Külföld

A Fehér Ház tagadta, hogy Joe Biden az elnökjelölti küzdelemtől való visszalépést fontolgatja

A Fehér Ház valótlannak minősítette a Joe Biden elnökjelölti visszalépésének reális lehetőségéről szóló sajtóinformációkat szerdán.

2024. Július 03. 08:16, szerda | Külföld

Ukrán elnök: megegyeztem Orbán Viktorral a vitás kérdéseket rendező kétoldalú megállapodás elkészítésében

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök megegyezett kedden Kijevben abban, hogy kidolgoznak egy olyan kétoldalú megállapodást, amely megoldja a két ország közötti vitás kérdéseket.