Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Július 06. 18:55, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Több járásra is másodfokú riasztást adtak ki vihar miatt

Több járásra is másodfokú riasztást adtak ki vihar miatt

A heves zivatar veszélye miatt több délkeleti járásra kiadták a másodfokú riasztást csütörtökön kora este, ez Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyét érinti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: csütörtökön elsősorban északkeleten, valamint a Dunántúlon, annak is főként a nyugati, délnyugati felében alakulhatnak ki helyenként zivatarok viharos szél és esetleg kisebb méretű jég kíséretében. Az éjszaka első felében főként délnyugaton lehet még zivatar. Egy-egy heves zivatar is előfordulhat.

Pénteken a nap második felében északnyugat felől több hullámban alakulnak ki zivatarok, legkisebb eséllyel az ország délnyugati harmadán. Heves zivatar is valószínű, károkozó szélrohamok és nagyméretű jég kíséretében. Az Északi-középhegység térségében a zivatarokhoz helyenként nagy mennyiségű eső is társulhat.

A heves zivatarok veszélye miatt péntekre három dél-dunántúli megye kivételével - Zala, Somogy és Baranya - az egész országra figyelmeztetést adtak ki, ez másodfokú Budapestre, valamint Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére.

Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyére a hőség veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki péntekre.

Címkék: eső, időjárás, járás, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket