Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Április 12. 18:01, vasárnap | Életmód
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Tudattalanul is megtaláljuk a technikákat, amelyektől jobban leszünk

Tudattalanul is megtaláljuk a technikákat, amelyektől jobban leszünk

Az ember eredendően alkalmazkodásra képes, és képes tudattalanul is megtalálni azokat a technikákat, amelyektől jobban lesz - mondta Knapek Éva klinikai szakpszichológus az M1 vasárnap reggeli műsorában.

A szakértő elmondta: olyan élethelyzetbe kerültünk, amire nincsenek mintáink, de az ember eredendően alkalmazkodásra képes, és vannak különböző technikák arra, hogy jobban tudjon alkalmazkodni.

Példaként említette, hogy mivel "kollektív trauma" ért minket, mozgósíthatjuk közösségünket, társaságunkat, mert a beszélgetések révén sokkal könnyebb átvészelni a nehézségeket.

Egy lehetséges módszer az is, ha a képzeletet hívjuk segítségül, és elképzeljük magunkat egy kellemes, biztonságos helyre, ami átsegít a stresszes időszakon - tette hozzá. További lehetséges módszernek javasolta a "dobozolást": ha elképzeljük azokat a dolgokat, amelyeken nem tudunk változtatni, és betesszük azokat egy képzeletbeli dobozba, és eltesszük a polcra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:47, péntek | Életmód

Kiállítás nyílt a Városligetben a Magyarország 365 fotópályázat képeiből

Ingyenes fotókiállítás nyílt csütörtökön a Magyarország 365 fotópályázat tavalyi kiírásának díjazott, illetve legjobb képeiből a Városligetben.

2024. Szeptember 20. 07:46, péntek | Életmód

Jelentősen nőtt hazánkban az új elektromos autók forgalomba helyezéseinek száma

Az újonnan forgalomba helyezett tisztán elektromos személygépkocsik száma több mint másfélszeresére nőtt Magyarországon idén január-augusztusban a megelőző év azonos időszakához képest

2024. Szeptember 20. 07:43, péntek | Életmód

Nyugodt, őszies idő várható a hétvégén, sok napsütéssel

Nyugodt, őszies idő várható a hétvégén, sok napsütéssel, 21-26 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklettel és olykor megélénkülő széllel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

2024. Szeptember 19. 15:29, csütörtök | Életmód

Nagy Márton: tervben van a fogyasztóvédelmi intézményrendszer megerősítése

Jelenleg vizsgálat zajlik a Microsoft és a Temu ellen.